Wat zeggen andere ouders over Piccino Peutercentra Bernheze?

Onze twee jongens Kyro en Zille gingen alleen één dag in de week naar de kinderopvang. Vooral Kyro, de oudste, heeft erg moeite met veranderingen en nieuwe dingen. Hij was bijna drie jaar toen ik via via hoorde over peutercentrum Piccino in Nistelrode. Ik ben toen gaan informeren en kijken en het voelde meteen goed. Zeker omdat de drempel naar de basisschool stukken lager wordt.
In het begin vond Kyro het zeker spannend, maar de juffen Anja en Wilma wisten daar perfect mee om te gaan. Ze staan al lang voor de klas en dat merk je aan alles. Toen onze jongste 1,5 jaar was, hoefde ik dus niet te twijfelen en heb ik hem meteen ingeschreven, zodat hij als hij twee jaar zou worden hij meteen kon starten. Ook Zille gaat nu nog steeds met heel veel plezier twee ochtenden in de week naar het peutercentrum, waar de kinderen samen spelen, zingen, knutselen en van elkaar leren en zich zo verder ontwikkelen. Inmiddels is Kyro vier jaar geworden en naar basisschool de Beekgraaf (grote school zoals hij dat zelf zegt) gegaan.
Super bedankt voor alles wat jullie nu al voor onze jongens betekend hebben.

Imke van Lith, Nistelrode

Vier jaar geleden begon voor ons de tijd bij peutercentrum Piccino Loosbroek voor onze oudste dochter. Het peutercentrum bevindt zich in een mooie landelijke omgeving met uitkijk op stal Bertus, de dierenweide. Een klein, knus en gemoedelijk peutercentrum waar het vanaf de eerste dag meteen al vertrouwd voor ons allen voelde. Na twee jaar was het voor onze dochter tijd voor de basisschool en meteen aansluitend ging onze zoon naar het peutercentrum. Ook hij is er de afgelopen twee jaar met veel plezier naar toe gegaan en gaat bijna starten op de basisschool. Hij was altijd erg enthousiast en kwam vaak met mooie werkjes thuis. Ook de bezoekjes aan en van de aangrenzende basisschool zijn erg leuk. De kindjes herkennen elkaar weer en blijven elkaar regelmatig zien. Ook de overgang van peutercentrum naar basisschool verloopt hierdoor heel vlot. Het is weer een stukje herkenning van oudere kinderen die al op de basisschool zitten.
In de afgelopen vier jaar heb ik in de oudercommissie gezeten en kreeg zo ook veel mee van het reilen en zeilen binnen Piccino. Ik hoop dat ik mede hierdoor een positief steentje heb kunnen bijdragen aan dit mooie peutercentrum.

Judith van Grinsven

Wij sluiten binnenkort een periode op Peutercentrum Piccino Heesch af. Onze beide zoontjes hebben vanaf 2 jaar op de peuterspeelzaal gezeten. Twee hele verschillende mannetjes, met beide eigen behoeften en een eigen ontwikkeling.
Wij willen de peuterspeelzaal bedanken voor hun inzet en betrokkenheid in deze jaren! We zijn erg tevreden over de periode dat de kinderen naar de peuterspeelzaal gingen. De jongens vonden het er erg leuk. De juffen creëerden een veilige plek. Ze zien de kinderen als kleine individu-tjes met ieder hun eigen benodigdheden om tot ontwikkeling te komen. De juffen stimuleerden en ondersteunden de kinderen in hun ontwikkeling, maar boden ook de hulp en veiligheid waar nodig. Onze kinderen hebben op de peuterspeelzaal voorschoolse vaardigheden geleerd en met plezier gespeeld.
Op de peuterspeelzaal was voor de kinderen voldoende gevarieerd speelgoed aanwezig. Uitdagend speelgoed en voor ieder wat wils. Materiaal om alleen te spelen, maar ook om samenspel en rollenspel tet spelen. Er werden activiteiten gedaan om de fijne motoriek en sensoriek te stimuleren. Kinderen krijgen ruimte om te bewegen en zo ook de grote motoriek te ontwikkelen. Samen in de kring worden liedjes gezongen en fruit gegeten.
Voor ons als ouders was er ruimte om zorgen te kunnen bespreken en delen, ook als deze op de peuterspeelzaal nog niet gezien waren. Er was mogelijkheid voor een extra gesprek of een hulpverlener die kwam observeren. Vanuit de peuterspeelzaal kon de zorgcoördinator betrokken worden en meedenken.
Op het secretariaat waren wij welkom met vragen en wilden ze meedenken om dingen voor ons passend te regelen.
Als ouder mocht ik bij een paar uitstapjes mee als extra begeleiding. Dat waren voor mij cadeautjes, om zo een kijkje binnen te mogen maken. Heel mooi on dan te zien hoe lief en pedagogisch verantwoord de juffen werken met de kinderen.
Wij zijn de juffen en alle medewerkers van Stichting Piccino heel dankbaar voor deze jaren!

Groetjes, Vicky. Moeder van Lars en Yoeri

Na onze verhuizing vanuit Den Bosch is onze dochter met 2,5 jaar begonnen op het Peutercentrum in Nistelrode. Voor haar de eerste kennismaking met een andere setting dan thuis of bij opa en oma.
In het begin was het afscheid moeilijk, maar het vertrouwen in de pedagogisch medewerkers was er meteen. De aandacht en aai over haar bol waren er altijd. Zodra we uit het zicht waren was het dan ook goed. Toen ze door had dat papa en mama echt wel terug kwamen na een aantal uurtjes was het iedere keer een feestje om weer te gaan. Zonder omkijken konden we gaan.
Spelen, zingen, knutselen, lezen en tal van andere activiteiten. Van één van de jongste kinderen naar echt één van de oudste kinderen. Van terughoudend en afwachtend naar zelfstandig en ondernemend. Vriendschappen gesloten, die hopelijk op de basisschool weer verder gaan.Wat heeft ze veel geleerd en wat is ze vooral sociaal-emotioneel gegroeid.
Goed voorbereid kan ze de overstap naar de basisschool gaan maken. Dit alles mede door de deskundigheid, het enthousiasme en de betrokkenheid van de pedagogisch medewerkers. Voor ons was het ook al die tijd een feestje om zo’n blij en enthousiast kind op te halen. Bedankt voor alles!

Jeroen en Ellen, ouders van Lot

Onze beide kinderen vonden het super stoer dat ze dan eindelijk naar ‘school’ mochten. Een rugzakje op de rug, fruit mee, een kapstok voor je jas en tas, een echte kring met allemaal kindjes, fruit eten aan tafel, samen liedjes zingen, knutselen en buiten spelen. Zoals wij en onze kinderen het ervaren hebben, is de peuterspeelzaal een hele leuke, gezellige en veilige voorbereiding op de basisschool.
De kinderen leren zich op allerlei gebieden op speelse wijze ontwikkelen, maar leren ook de structuur en het ritme van een schooldag. Dat is de reden dat wij ervoor gekozen hebben om onze kinderen naar de peuterspeelzaal te laten gaan. Doordat alle kindjes hun vierde verjaardag op school vieren en daarmee het afscheid, keken onze kinderen erg uit naar hun eigen ‘afscheidsfeestje’. Dit maakt de stap naar de basisschool een hele logische stap. Een stap waar ze een paar maanden al echt naar uit kijken en naar toe groeien.
Bedankt lieve juffen voor de fijne en kostbare tijd die jullie onze kinderen gegeven hebben!

Dennis en Nienke Schafrat uit Heesch

Als moeder van vier dochters wil ik graag iets vertellen over mijn ervaringen met peutercentrum Piccino Loosbroek.
Zes jaar geleden ging mijn oudste dochter voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Ze zat voorheen op het kinderdagverblijf en ik was erg benieuwd hoe dit zou gaan. Sam had het meteen naar haar zin en ook ik voelde me meteen thuis op de peuterspeelzaal. Het kleine, gemoedelijke maakte dat het vertrouwd voelde. Laagdrempelig en leuk contact met de leidsters was daar onderdeel van.
Toen twee jaar later mijn tweede dochter naar de peuterspeelzaal ging, keek ik weer anders naar deze voorschoolse opvang. Sam zat ondertussen met de kindjes van de peuterspeelzaal in de klas op de basisschool. Dit was natuurlijk vertrouwd tussen deze bekende kindjes.
Dat voordeel zag ik op dat moment in. Daarnaast was de combinatie met een schoolgaande dochter en dochter op de peuterspeelzaal heel fijn, omdat de locatie zich aan hetzelfde schoolplein bevindt.
Intussen bezoekt mijn derde dochter de peuterspeelzaal ook met veel plezier en mocht mijn jongste dochter onlangs bij het thema ‘hoera, een baby’ op de peutergroep in badje.
Al met al een hele fijne peuterspeelzaal met leuke activiteiten op de groep, de kinderboerderij die ernaast gelegen is, uitwisseling met groep 1-2 van de basisschool en nog veel meer…

Nicole Habraken

Ontzettend tevreden over de locatie Heesch!
Fijne, overzichtelijke en schone ruimtes, veilige buitenspeelplaats en het allerbelangrijkste voor ons; zeer betrokken en lieve juffen.
Onze zoon heeft 2 jaar hier mogen spelen. Buiten het feit dat we het fijn vonden dat hij zo met andere kinderen kon spelen, heeft hij daar ook veel geleerd. Zijn woordenschat is gegroeid d.m.v. liedjes, rijmpjes en verhalen en zijn sociale vaardigheden uitgebreid.
Ook waren de juffen erg betrokken bij hem en op hun advies destijds logopedie gedaan. Ook het laatste half jaar, 4 halve dagen per week naar de peuterspeelzaal laten gaan ter voorbereiding op de basisschool. Beide adviezen zijn wij nog steeds dankbaar voor, want het heeft hem zeker geholpen.
Logisch dat toen onze dochter 2 jaar werd, ze ook hier naar toe zou gaan. Na een paar maanden ging zij al 4 halve dagen per werk hier naar toe. Dat zegt al genoeg. Ze vond het geweldig. Wederom dezelfde lieve juffen die altijd zorgen dat ons meisje gezien en gehoord wordt. Ze is nu 3 1/2 jaar en wil dolgraag naar de basisschool. De school waar haar grote broer zit. Maar wij vinden het erg fijn dat dat nog een half jaar duurt…. want zo’n fijne, veilige speel/leerplek en goed vertrouwd contact met de juffen als hier, is bijna niet te evenaren.
Een aanrader dus, deze peuterspeelzaal in Heesch!

Sandrien Vos

Spelen, zingen, voorlezen, kleuren, verven, kleien en nog zoveel meer. Alles wat kinderen leuk vinden. Ontwikkelen op allerlei gebieden, sociaal-emotioneel, motorisch, taal en spraak en nog veel meer. Alles wat wij als ouders net zo belangrijk vinden. Bij Peutercentrum Piccino Heesch vind ik dit allemaal. Maar wat voor mij ook enorm belangrijk is, de lieve, professionele en vakbekwame leidsters. Die zorgen ervoor dat wij onze kinderen met een gerust hart daar kunnen laten.
Twee van mijn kinderen hebben dit al mee mogen maken en zodra onze kleinste de leeftijd heeft bereikt dat ze mag komen, gaat ook zij enorm genieten van deze tijd op het peutercentrum. Ik kan het niet anders verwoorden dan, wat ben ik een enorm tevreden ouder en ik ben blij dat onze kinderen deze leuke, positieve tijd mogen beleven.

Moeder van Jason Pulley

Onze jongens Vince (5) en Quint (3) hebben allebei ervaring met Stichting Piccino Peutercentrum Heesch Vince heeft er 2 jaar met veel plezier; gespeeld, gedeeld en geknutseld. Hij heeft zelfs een vriendje van zijn peuterspeeltijd aan overgehouden. Kort daarna is onze jongste zoon Quint gestart en ook hij voelde zich vrijwel direct thuis. De leidsters zijn gemakkelijk te benaderen. Er worden verschillende thema’s behandeld. Zo kwam ik zelf met het thema “herfst” op het idee om bloemstukjes met de peuters te maken. Dit idee werd meteen omarmd, wat we nu dus al 3 x hebben gedaan. Bloemschikken met peuters was erg leuk! Kort samengevat; wij ervaren het als een fijne vertrouwde omgeving voor je kind. Om spelenderwijs het beginsel van het basisonderwijs te ervaren.

Bianca van Teeffelen

Onze zoon is bijna twee jaar lang met veel plezier naar het Peutercentrum in Heesch gegaan. Vanaf dag één heeft hij zich er thuis gevoeld.  Hij heeft er veel geleerd en heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Regelmatig komt hij met knutselwerkjes en nieuwe liedjes thuis. Wanneer er een nieuw thema wordt behandeld in de klas vertelt hij honderd uit en laat graag weten wat hij allemaal geleerd heeft.  De begeleiding heeft altijd tijd voor ons, als we vragen hebben of problemen. Ze denken met ons mee naar oplossingen en als er iets verandert in zijn gedrag wordt er over gesproken. Ook het contact met de GGD/ consultatiebureau  is goed en wanneer nodig worden kinderen besproken en zaken op elkaar afgestemd.  De tijd op de peuterspeelzaal is een leuke tijd geweest voor zowel onze zoon als voor ons. Binnenkort gaat hij naar de basisschool en zal hij zijn peutertijd afsluiten. Wij kijken tevreden terug op deze tijd.

Barry en Mieke (ouders van Toon)

Elke maandag en donderdag een hartelijke ontvangst. Echte aandacht voor alle kindjes. Aan het eind van de dag een vrolijke en ontspannen blik op het gezicht van onze oudste dochter. Noor gaat met erg veel plezier naar ‘school’, het liefst elke dag. “Mag ik morgen naar school?”, vraagt ze vaak voor het slapen gaan. Dat geeft aan dat ze het naar haar zin heeft. Als ouders vinden wij het positief dat er voldoende uitdaging is. De peuterspeelzaal is een goede voorbereiding op de basisschool. Uit tevredenheid en om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van onze kindjes, ben ik lid geworden van de oudercommissie. Dat bevalt tot nu toe goed.

Hein, Marleen en Noor

Doordat onze oudste zoon Daan een hele fijne tijd heeft gehad op de Poespas in Heesch zijn wij ook voor ons jongste zoontje Rick gaan informeren of hij hier terecht zou kunnen. Dit bleek geen enkel probleem te zijn, ondanks dat Rick het syndroom van down heeft. Rick gaat altijd heel graag naar ”school” om met zijn vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Wij zien dat hij door het spelen met andere kindjes zichzelf optimaal ontwikkelt. De juffen gaan op een leuke ontspannen manier met hem om ondanks zijn spraakachterstand. Hier zijn wij iedereen binnen de peuterspeelzaal zeer dankbaar voor.

Groetjes Rens en Albertine van Nistelrooij

Hoi hoi,

Mijn naam is Brendy Uijlen en ben de mama van Swin en Jinte. Voorheen zaten de zussen Sjerre en Jarin op de peuterspeelzaal. Zij zaten nog in het andere gebouw waar zij altijd fijn hebben gespeeld. Nu op de nieuwe locatie is het ook steeds voor Jinte en Swin een feest om naar de peuterspeelzaal te gaan. Het is een mooi gebouw en de kinderen kunnen er fijn spelen. Buiten een mooie en overzichtelijke speelplek en de tuin waar lekker in gespeeld kan worden.
Puk (de pop die centraal in de klas is en met veel activiteiten meedoet) is erg geliefd. De thema’s die samen met Puk aan de orde komen liggen dicht bij de belevingswereld van kinderen. Ook worden binnen de thema’s veel liedjes gezongen. Het is heel fijn dat we vooraf een boekje met de liedjes meekrijgen zodat we thuis mee kunnen zingen. Ook doet de peuterspeelzaal mee met alle thema’s en activiteiten die in Nistelrode spelen zoals de optocht met carnaval, uitjes naar de bieb enzovoorts.
De leidsters op de groep hebben een fijne band met de kinderen. Zij hebben zorg voor elk individueel kind. Dit lukt omdat de groepjes niet zo groot zijn.
Ik ben heel tevreden over de peuterspeelzaal, en ik ben ervan overtuigd dat Jinte en Swin er nog een hele gezellige tijd zullen hebben.

 Groetjes, Brendy

 

Nadat ik 2,5 jaar geleden in Loosbroek was neergestreken begonnen we het dorp te verkennen en natuurlijk ook bezoekjes te brengen aan alle dieren op de kinderboerderij. Met mooi weer viel de zon prachtig in een aangrenzend lokaal in een grote lichte en gezellig gedecoreerde ruimte waarvan ik later te weten zou komen dat dat de peuterspeelzaal was. Een gezellig en aantrekkelijk gebouw met een heerlijke buitenspeelplaats omringd door dieren en weilanden. Wat een landelijk tafereeltje en hoe heerlijk moest het zijn om daar je eerste speelervaringen op te doen. Ik kon niet wachten totdat ik daar mijn zoontje zou kunnen brengen. Maar toen het moment daar was, nog maar 4 maanden geleden, voelde ik me toch wat schuldig. Was mijn kleine mannetje al klaar voor deze grote stap?
NOU EN OF! Wat een feest! En dit niet alleen voor mijn zoontje. Ook de lieve, toegewijde juffrouwen en de andere kinderen die ik ook elke ochtend weer enthousiast en nieuwsgierig zie binnenkomen lijken elke keer weer in te zijn voor een feestje.
En voor mij? Al 4 maanden lang haal ik een heerlijk enthousiast kind op, die zich veilig en vertrouwd voelt met de 3 juffrouwen en andere ‘vriendjes’, die met trots zijn knutselwerkjes laat zien, die me elke keer weer verrast en aan het lachen maakt met zijn grote verhalen en uitbreiding van zijn woordenschat, die ik telkens zelfverzekerder zie worden en die als toetje in de ochtend me de meest prachtige liedjes voorzingt als we weer terug naar huis gaan. Hoe heb ik me ooit schuldig kunnen voelen……

Dank je wel Karin, Jeanne en Anja

 Marieke (moeder van Etosha)